Salad in a Jar receptenboek

on

Je kent dat wel, je wilt graag gezond eten, maar verder dan een salade met wat komkommer en tomaat kom je niet. Of je hebt wel genoeg ideeën, maar zijn die nou ook echt allemaal wel gezond? Het receptenboek “Salad in a Jar” biedt uitkomst!

Eigenlijk is het natuurlijk een kookboek, maar aangezien er weinig koken aan te pas komt vind ik “Salad in a Jar” meer een receptenboek. Maar wel eentje vol met goede, gezonde recepten voor allerlei soorten salades die ook nog een makkelijk mee te nemen zijn.

Als je, net als ik, vaak op je werk luncht is het niet altijd makkelijk om gezonde dingen te eten. En nee, helaas gelden de kant-en-klaar salades van de supermarkt niet al erg gezond. Maar met deze salades in een potje wordt het een stuk makkelijker! De voorwaarde is wel dat je een koelkast op je werk moet hebben, want van zo’n half warme berg groenten wordt niemand blij.

In het receptenboek staan bijna 70 verschillende recepten voor allerlei soorten salades. Van lichte lunch salades tot zwaardere maaltijdsalades die echt goed vullen. En dat zijn dus echt niet allemaal op basis van sla, er zijn salades op basis van courgette, boerenkool en zelfs met spruitjes!

Voorin het boekje vind je een uitleg over de salades, hoe je ze op moet bouwen en welke groenten je het beste kunt kopen. Zo wordt er echt geadviseerd om bijvoorbeeld paprika en bleekselderij biologisch te kopen door de gigantische hoeveelheden bestrijdingsmiddelen die anders gebruikt worden.

Daarna komt er een hoofdstuk met alle dressings die gebruikt worden bij de salades. Meteen een handige tip: zorg dat je meerdere salades met dezelfde dressing hebt in een week, zo hoef je niets weg te gooien.

Vervolgens zijn er 3 verschillende hoofdstukken met salades, van heel licht tot goed vullend, maar allemaal heel gezond met uitgebalanceerde ingrediënten. De meeste recepten zijn vegetarisch (hoera!) en met een beetje creativiteit ook prima veganistisch te maken. Maar toch heeft dit boek een grote variatie aan saladerecepten zodat je echt niet het idee krijgt elke dag hetzelfde te eten.

Het enige (kleine) nadeel aan “Salad in a Jar” is dat het wel wat langer duurt om de salades te maken dan bovenin aangegeven staat. Maar het is zeker niet zo dat je een half uur bezig bent met je lunch en als je echt snel wilt zijn maak je meteen je salade voor 2 dagen!

Ik zou zeker zeggen dat dit boek een aanrader is voor iedereen die graag met een gezonde salade luncht. Er staan heel verrassende recepten in die je zelf echt niet zomaar zou bedenken en alles wat ik tot nu toe gemaakt heb, is me heel goed bevallen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s